Wie zijn Bewust Gezond Apeldoorn?

Bewust Gezond Apeldoorn is een initiatief van 2 vrijwilligers: Marjolein Rohde en Mieke Nagtzaam.
Wij willen ervoor zorgen dat veel meer mensen hun gezondheid en welzijn weer in eigen hand kunnen nemen door te laten zien welke mogelijkheden daarvoor bestaan.

Marjolein Rohde

Ik voel het als mijn missie om een andere kijk op gezondheid meer in het licht te zetten. 
De moderne westerse medische sector heeft prachtige dingen bereikt. Ik ken mensen die niet meer zouden leven als dit soort hulp niet beschikbaar zou zijn. Er werken ook zeer betrokken en bevlogen mensen in de zorg. Daar ben ik enorm dankbaar voor.
Maar voor mijn gevoel is dit zorgsysteem doorgeschoten. Het is meer ziekenzorg dan gezondheidszorg geworden.

Er wordt voor mijn gevoel te weinig naar de achterliggende oorzaken van lichamelijke klachten gekeken. Daardoor worden vaak vooral symptomen bestreden, waarmee het lichaam verder uit balans raakt. Er wordt te gemakkelijk gegrepen naar (synthetische) medicatie die soms jarenlang of zelfs chronisch gebruikt moet worden.
Specialisatie is te ver doorgevoerd, waardoor de ene internist soms niet weet waar de andere mee bezig is.
Protocollen waarmee gewerkt wordt, zijn gebaseerd op goede inzichten maar ook daarmee wordt de individuele mens over het hoofd gezien.

Een standaardhokje met standaardzorg past gewoon niet iedereen.

Met Bewust Gezond Apeldoorn wil ik meer bekendheid genereren voor hoe het anders kan. Er zijn heel veel natuurlijke manieren om je gezondheid te ondersteunen, te behouden of terug te krijgen. Juist die diversiteit vind ik geweldig! Op die manier is er voor iedereen iets wat past.

Mieke Nagtzaam

Ik heb in de zorg gewerkt en met dieren. In de zorg viel me op dat veel problemen niet opgelost worden, maar dat er vooral aan symptoombestrijding gedaan wordt. Dit geldt zowel voor medische problemen als voor ongewenst gedrag.

De reden dat ik mij inzet voor Bewust Gezond Apeldoorn is omdat ik het belangrijk vind om deze andere kijk op zorg meer onder de aandacht te brengen.

Verder zou ik het geweldig vinden als zorg – in deze tijd waarin de reguliere zorg voor steeds meer mensen niet voldoende beschikbaar is – voor iedereen toegankelijk is en als mensen zelf de zorg kunnen kiezen die ze nodig hebben.

Bewust Gezond Apeldoorn - Contact